Γίνεται Βέλγος για να αποφύγει τη φορολόγηση ο…Οβελίξ;

Ο αφελής Οβελίξ  εγκαταλείπει τη Γαλλία; Αν πράγματι το κάνει αποδεικνύεται όχι και τόσο αφελής, καθώς επιλέγει να εγκατασταθεί σε έναν μικρό φορολογικό παράδεισο στο Βέλγιο.. Στην πόλη Νεσίν και στον «Δρόμο των εκατομμυριούχων» όπως αποκαλείται η οδός , η οποία τα τελευταία χρόνια έχει «αποκτήσει» πολλούς πλούσιους Γάλλους.

Ο λόγος βέβαια για τον αγαπημένο Οβελίξ της μεγάλης οθόνης, τον κατά κόσμο Ζεράρ Ντεπαρτιέ. Ο σταρ του γαλλικού κινηματογράφου, με παγκόσμια καριέρα και αναγνώριση, σκέπτεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «Le Soir» να γίνει πολίτης του Βελγίου για να απολαμβάνει ανενόχλητος τα φορολογικά προνόμια που δίνει η εκεί νομοθεσία. Και φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι, καθώς ο Φρανσουά  Ολάντ, δείχνει αποφασισμένος να αυξήσει έως και 75% τη φορολογία για τους πλούσιους ομοεθνείς του.

Οι Γάλλοι, αν και η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί, έχουν εξοργιστεί. Ο Ντεπαρτιέ, δεν είναι μόνο διάσημος ηθοποιός. Είναι και «πρέσβης» της γαλλικής κουλτούρας ανά την υφήλιο.

Ο δήμαρχος της πόλη Ρουμπέ, μιας από τις φτωχότερες στη Γαλλία  τονίζει την απογοήτευση τη δική του και των κατοίκων.  «Πρέπει να στηρίξει τη Γαλλία και τους πολίτες της, ιδιαίτερα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο», λέει.