Γάλλοι Σοσιαλιστές: Καιρός να φύγει η Μέρκελ

“Ο καιρός έχει φτάσει. Η Μέρκελ πρέπει να φύγει”  δήλωσε ο εθνικός γραμματέας για την Ευρώπη του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος στην Τουλούζη. Οι Γερμανοί, ωστόσο, δε ν φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη του..Ενώπιον του προέδρου του Γερμανικού κόμματος των σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Καμπαντελίς εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει η κ. Μέρκελ από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας επισημαίνοντας πως “Οι λαοί της Ευρώπης δεν επιθυμούν μια Γερμανική Ένωση, αλλά μια Ευρωπαϊκή Γερμανία”, δεχόμενος τα θερμά χειροκροτήματα του ακροατηρίου.

Οι Γερμανοί πολίτες ωστόσο, δε φαίνεται να ασπάζονται την ίδια άποψη με τους Γάλλους σοσιαλιστές αφού νέα δημοσκόπηση διευρύνει το προβάδισμα της Μέρκελ έναντι του Πέερ Στάινμπρουκ και χαρίζει μια επιπλέον μονάδα στους Χριστιανοδημοκράτες.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας προηγείται με 52% έναντι 37% του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ το κόμμα της κ. Μέρκελ(CDU) κερδίζει μια μονάδα και φτάνει στο 39%, με τους Σοσιαλδημοκράτες να περιορίζονται στο 29%, χάνοντας δύο μονάδες. Το κόμμα των πρασίνων κερδίζει μια μονάδα και έτσι το ποσοστό του ανέρχεται στο 13%, με την Αριστερά να παραμένει στο 6% και τους Ελεύθερους Δημοκράτες να μην παίρνουν το διαβατήριο εισόδου στη βουλή με ποσοστό 4%.