Β. Παπαδόπουλος: Τελικός κριτής των αποφάσεων της Κυβέρνησης ο λαός

Ο τελικός κριτής των πράξεων και των αποφάσεων της Κυβέρνησης είναι ο λαός, δηλώνει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος απαντώντας σε τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.

“Κανείς δεν ζήτησε την αυτοφίμωση του ΑΚΕΛ και κανείς δεν μπορεί να το υποχρεώσει να ασκεί εποικοδομητικά τον αντιπολιτευτικό του ρόλο”, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας πως “θεωρούμε ότι δώσαμε επαρκέστατες εξηγήσεις για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με το θέμα των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών και τελικός κριτής των πράξεων και των αποφάσεων της Κυβέρνησης είναι ο λαός”.

” Όπως ο λαός μπορεί να κρίνει αν είναι πολιτικά μεμπτό ή επιλήψιμο ένας Πρόεδρος να προβαίνει σε διορισμούς μέχρι την εκπνοή της θητείας του”, συμπληρώνει.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει πως δεν έγινε καμιά προσπάθεια για παύση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας από την παρούσα Κυβέρνηση ούτε υπάρχει σε εξέλιξη απόπειρα κομματικού ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας.

“Η μόνη έγνοια της Κυβέρνησης είναι να εξέλθει ο τόπος από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, η Τράπεζα Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης το ταχύτερο δυνατόν και η επαναφορά του τόπου σε ανάπτυξη και ευημερία”, καταλήγει.