Β.Παπαδόπουλος: Η φορολόγηση ακίνητης ιδιοκτησίας αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση

Η φορολογία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, την οποίαν η προηγούμενη Κυβέρνηση άφησε πίσω της και που πράγματι επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας στο ΑΚΕΛ για το θέμα της φορολόγησης ακίνητης ιδιοκτησίας.

«Γεγονός είναι ότι η σημερινή Κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα προσπαθούσε μέσα σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια να επικαιροποιήσει τη βάση περιουσιών, για να αποτυπωθεί όσο πιο ορθά η φορολογική επιβάρυνση. Η προσπάθεια αυτή γίνεται και συνεχίζεται. Μέχρι τώρα μέσα από αυτή την επικαιροποίηση του μητρώου προέκυψαν πρόσθετα έσοδα ύψους 9,5 εκ. ευρώ τα οποία επέτρεψαν στην Κυβέρνηση να εισηγηθεί τη διαφοροποίηση στους φορολογικούς συντελεστές και να ελαφρυνθούν, μη καταβάλλοντας φόρο χιλιάδες μικρο-ιδιοκτήτες», προσθέτει.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει, επίσης, πως αυτή η επικαιροποίηση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό.

«Αντί το ΑΚΕΛ να συνθηματολογεί ίσως θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν το έπραξε όσο ήταν Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα μεγάλες περιουσίες, αυτές που το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει ως μεγάλο κεφάλαιο, να μην ήταν καν αποτυπωμένες στα φορολογικά μητρώα. Εν πάση περιπτώσει είναι καλά γνωστή η διακηρυγμένη θέση της Κυβέρνησης, η οποία αντί για νέους φόρους προκρίνει τη μείωση των κρατικών δαπανών και περιορισμό της σπατάλης. Δυστυχώς, η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης προέβλεπε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τη συνεχή φορολογική επιβάρυνση, αντί του νοικοκυρέματος των δημοσίων οικονομικών και της λειτουργίας του κράτους, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες», καταλήγει.