”Βόμβα” επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!

Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν προαναγγέλλει αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας».

Σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν!

Με απλά λόγια, με τη δήλωσή του αυτή ο Ευρωπαίος επίτροπος προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δήλωση και αναμένεται με ενδιαφέρον αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ομιλία του Επιτρόπου Χαν έγινε την Τρίτη 10 Ιουλίου στο γνωστό «Τσάταμ Χάους». Πρόκειται για το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων το οποίο φημίζεται, εκτός από τις συζητήσεις που διοργανώνει και για τον λεγόμενο «Κανόνα του Τσάταμ».

Πρόκειται μια συμφωνία κυρίων που σύμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες δεσμεύονται πως ό,τι ακούσουν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, αρκεί να μην αποκαλύψουν την πηγή ή να αναφέρουν κάτι που θα μπορούσε να αποκαλύψει την πηγή της πληροφορίας.

Ο σκοπός του συγκεκριμένου κανόνα είναι να μπορεί να μιλήσει κανείς ελεύθερα εκτός αν η συζήτησε μαγνητοσκοπείται ή προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση.

Στη συγκεκριμένη ομιλία η οποία αφορούσε στο μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων την επόμενη δεκαετία, εκτός από τον Επίτροπο Χαν συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ και ο Άνταμ Βαρντ αναπληρωτής διευθυντής του Chatham House.

Να θυμίσουμε πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με δηλώσεις του μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια, είχε προαναγγείλει λύση και του Αλβανικού, δείχνοντας μάλιστα πως βιάζεται να κλείσει και αυτό το μέτωπο.
Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πώς «βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» προσθέτοντας με έμφαση πως: «πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές».
«Λύσαμε το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια» είχε πει ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας στη συνέχεια ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν λυθεί και τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Αλβανία.

https://www.youtube.com/watch?v=46tnrwE4gz4