Βρετανία: Ψάχνουν οδηγό που έτρεχε με 323 km/h! (Video)

Το υπουργείο ανέφερε ότι το υλικό τραβήχτηκε στη λεωφόρο Μ23 νότια μεταξύ Γκάτγουικ και Κρόλεϊ. Η αστυνομία δεν είναι σίγουρη πότε βιντεοσκοπήθηκε το βίντεο, αλλά πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού.

Αυτή είναι μια λογική υπόθεση, καθώς η παντελής έλλειψη κυκλοφορίας είχε μετατρέψει τους αυτοκινητόδρομους σε παράδεισο για τα αυτοκίνητα επιδόσεων. Οι αρχές αναζητούν τον οδηγό που προφανώς οδηγούσε ένα πανίσχυρο RS6 Avant. Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή Michael Hodder της μονάδας αστυνόμευσης των οδών Surrey και Sussex, «Έχουμε μια ομάδα ειδικών αστυνομικών στο δρόμο που θα ερευνήσουν πλήρως αυτό το βίντεο με σκοπό να εντοπίσουν και να φέρουν τον οδηγό αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη».

Ο επιθεωρητής αποκαλεί το βίντεο ως «ένα από τα πιο φρικτά παραδείγματα επικίνδυνης και ανεύθυνης οδήγησης που έχουμε δει ποτέ». Και συνέχισε, «Η οδήγηση σε υπερβολικές ταχύτητες αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες συμμετοχής σε σύγκρουση και είναι εξαιρετικά τυχερό ότι ο οδηγός δεν σκότωσε ή τραυμάτισε σοβαρά τον εαυτό του ή κάποιον άλλο». Το τμήμα σημείωσε ότι υπήρχαν 1.393 ατυχήματα που σχετίζονται με την υπερβολική ταχύτητα στο Σάσεξ πέρυσι. Αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε από το 2009 με αποτέλεσμα 315 σοβαρούς τραυματισμούς και 18 θανάτους.

Η αστυνομία ζητά τη βοήθεια του κοινού για να φέρει τους ανεύθυνους οδηγούς στη δικαιοσύνη. Όπως εξήγησε έχει ήδη λάβει πολλές καταγγελίες από την έναρξη του lockdown. Άτομα που παρατηρούν οχήματα να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα όπως και άλλες απερίσκεπτες συμπεριφορές κατευθύνονται στον ιστότοπο Operation Crackdown όπου μπορούν να αναφέρουν λεπτομερώς τα περιστατικά “αντικοινωνικής οδήγησης”.