Βρετανία – Κορωνοϊός: Από αύριο 2,2 εκατ. πολίτες θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους

Βρετανία – Κορωνοϊός: Από αύριο 2,2 εκατ. πολίτες θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνησης της Βρετανίας,  περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι  “προστατεύονταν” από την πανδημία covid-19 επειδή είχαν κριθεί εξαιρετικά ευάλωτοι θα μπορούν από τη Δευτέρα να βγαίνουν από το σπίτι τους, για πρώτη φορά έπειτα από 10 εβδομάδες.

Το Λονδίνο επεσήμανε ότι αυτά τα 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να βγαίνουν εκτός σπιτιού με άλλα μέλη της οικογένειάς τους με τα οποία ζουν μαζί, τηρώντας πάντα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Όσοι ζουν μόνοι τους, θα μπορούν να συναντώνται έξω με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό.

“ Δεν υποτιμώ το πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να μένετε στο σπίτι τις τελευταίες 10 εβδομάδες και θέλω να εξάρω την υπομονή σας”, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο οι ευάλωτοι πολίτες εξακολουθούν να κινδυνεύουν από τον κορονοϊό και η βρετανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους μία φορά την ημέρα, και όχι για να πάνε στην εργασία τους ή στα καταστήματα, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν τους χώρους που έχει συνωστισμό και δεν μπορούν να τηρούν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη, όπως παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων και τηλεφωνήματα για τον έλεγχο της κατάστασής τους.