Βραζιλία: Η Σάντος αμφισβητεί ότι ο Μέσι ξεπέρασε τον Πελέ

Ο ίδιος ο Πελέ έδωσε συγχαρητήρια πριν από λίγες μέρες στον Λιονέλ Μέσι για την ισοφάριση του ρεκόρ του σε γκολ με μια ίδια ομάδα, όταν ο Αργεντινός σταρ έφτασε τα 643 με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, όσα και ο Βραζιλιάνος θρύλος με αυτή της Σάντος.

Ο Μέσι μετράει πλέον 644, αλλά η Σάντος αμφισβητεί το ρεκόρ του, υποστηρίζοντας μέσω ανακοίνωσή της ότι ο Πελέ δεν πέτυχε 643 γκολ με την φανέλα της, αλλά… 1.091! Πώς προκύπτει αυτή η τόσο μεγάλη διαφορά;

«Ο Πελέ σημείωσε 1.091 γκολ για τη Σάντος. Στους υπολογισμούς του εξειδικευμένου Τύπου, ο Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου σημείωσε 643 σε διοργανώσεις και τα υπόλοιπα 448, επιτεύχθηκαν σε φιλικούς αγώνες και διοργανώσεις, οι οποίοι μπήκαν στην λήθη του χρόνου, σαν να είχαν λιγότερη αξία από τις υπόλοιπες» αναφέρει η ανακοίνωση του βραζιλιάνικου συλλόγου, ο οποίος επισημαίνει ότι πολλοί από τους συγκεκριμένους αγώνες δόθηκαν κόντρα σε μεγάλες ομάδες της εποχής, όπως για παράδειγμα η ίδια η Μπαρτσελόνα (τέσσερα γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια).

Ως απάντηση στην… απάντηση της Σάντος, βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα 644 γκολ του Μέσι με την Μπαρτσελόνα είναι επίσημα, όπως και τα 643 του Πελέ με την φανέλα της.

Γιατί, αν προσθέταμε και τα «φιλικά» γκολ του Μέσι με τους Καταλανούς, δεν αποκλείεται να… πλησίαζε τις επιδόσεις του Πελέ!