Βρήκε νέα δουλειά ο Μπιλ Γκέιτς: Όλα για τον κορωνοϊό…

Ο ιδρυτής της Microsoft Corp. και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι το ίδρυμά του, με μια δύναμη πυρός που ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, θα δώσει «απόλυτη προσοχή» στην πανδημία που έχει σκοτώσει περισσότερους από 200.000 ανθρώπους και διαλύει οικονομίες σε όλο τον κόσμο, είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Θα έχετε οικονομίες με πολύ μειωμένα επίπεδα δραστηριότητας για χρόνια», δήλωσε ο Γκέιτς. Η πανδημία θα μπορούσε να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία «δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια», είπε στη συνέντευξη.

Το ίδρυμα έχει συνεισφέρει ήδη 250 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κοροναϊού και επαναπροσδιορίζει μονάδες αφιερωμένες στην καταπολέμηση άλλων ασθενειών στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Πήραμε έναν οργανισμό που ήταν επικεντρωμένος στον ιό HIV και την ελονοσία και την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, και έχει σχεδόν απόλυτα μετατοπίσει τη δουλειά του (στον κορωνοϊό)», είπε στους FT.

Ο Γκέιτς υπερασπίστηκε επίσης την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας από τις κατηγορίες του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ο οργανισμός διαχειρίστηκε λάθος την απόκρισή του στην πανδημία.

«Ο ΠΟΥ είναι σαφώς πολύ, πολύ σημαντικός και πρέπει πραγματικά να λάβει επιπλέον υποστήριξη για να εκτελέσει τον ρόλο του κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας», δήλωσε ο Γκέιτς.

Είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ θα ακολουθήσει την απειλή του να αποσύρει χρηματοδότηση για την ΠΟΥ.