Βράβευση Ιωσήφ Ιωσηφίδη από τη διεθνή Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών

Με το επίχρυσο μετάλλιο για το τρίπτυχο της προσφοράς του στον τομέα της Επιστήμης Γραμμάτων και Τεχνών βραβεύθηκε ο Κύπριος επιστήμονας και λογοτέχνης Ιωσήφ Ιωσηφίδης, σε ειδική τελετή που έγινε στο Παρίσι, από τη διεθνή ανεξάρτητη Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών – Arts Sciences Lettres.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ιωσηφίδης είναι συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων και μελετών στον τομέα των οικονομικών και μαθηματικών και διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Κύπρου.

Ως λογοτέχνης και ποιητής, ο κ. Ιωσηφίδης έχει δημοσιεύσει πέντε ποιητικές συλλογές, είναι μεταφραστής τεσσάρων ανθολογιών, (Τουρκοκύπριοι, Νερούδα, Ποίηση Πολωνών, Ποίηση Ρώσων) και θεατρικός συγγραφέας. Επίσης, στον τομέα της μουσικής διαπρέπει ως Μπάσος, βασικός Χορωδός του Εθνικού Ωδείου Κύπρου.

Τον βραβευθέντα παρουσίασε η Αγγέλα Μίκαλλου – Τζούρνταν , Πολιτιστική Σύμβουλος της Ακαδημίας Arts Sciences Lettres στο Παρίσι, η οποία, στην προσφώνηση της τόνισε ότι με τη βράβευση αυτή τιμώνται ταυτόχρονα ανώνυμοι άνθρωποι του πνεύματος, ο πολιτισμός της Κύπρου και ο παγκόσμιος πολιτισμός.