Βουλγαρία: Αναμένονται ακραίες βροχοπτώσεις το Υπουργείο προειδοποιεί

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, προειδοποιεί για πλημμύρες σε όλη τη χώρα εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρεται πως από σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανέβει σταδιακά η στάθμη των ποταμών Νέστου, Άρδα, των παραποτάμων του Έβρου και άλλων ποταμών, στη νότια κυρίως Βουλγαρία, για αυτό και θα υπάρξουν βροχοπτώσεις αλλά και λιώσιμο του χιονιού στο βουλγαρικό τμήμα της Ροδόπης.

Για τον σκοπό αυτό σε επιφυλακή βρίσκεται το αρμόδιο επιχειρησιακό τμήμα του υπουργείου και οι διοικήσεις των διοικητικών περιφερειών της χώρας λαμβάνουν έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης, ώστε να αποφευχθούν τα αποτελέσματα των πλημμυρών.

Επιπλέον διέταξε να αδειάσουν τρία φράγματα στον Άρδα για να απορροφήσουν ενδεχόμενη αύξηση των υδάτων της ροής του διασυνοριακού ποταμού, ενώ η διοικητής της περιφέρειας Κίρτζαλι Ιβάνκα Ταουσάνοφα, καθησύχασε πως τα τρία φράγματα στον Άρδα διαθέτουν επαρκή χώρο για να “δεχθούν” ενδεχόμενη μεγάλη ροή υδάτων: “Παρακολουθούμε συνεχώς τα κρίσιμα σημεία. Έχουμε προειδοποιήσει τους κατοίκους της περιφέρειας μας να προσέχουν για ενδεχόμενες πλημμύρες”.