Βουλή: Αρχίζουν σήμερα οι συνεδρίες των Κοινοβουλευτικών επιτροπών

Μετά τις Βουλευτικές εκλογές του Μαίου, συνέρχονται για πρώτη φορά σήμερα οι νέες  κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σήμερα θα συνεδριάσουν τέσσερις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές – Εργασίας, Ενέργειας, Παιδείας και Θεσμών – με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της κάθε Επιτροπής την αλληλογνωριμία μεταξύ των μελών της και τον προγραμματισμό των εργασιών της.

Στις 9.00 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η οποία θα έχει συνάντηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που παρακολουθούν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της επιτροπής.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως η οποία στις 9.30 θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και εκπρόσωπο του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως για ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας.

Στις 10.00, θα αρχίσει η συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ στις 11.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αύριο, στις 9.00, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, η οποία θα ενημερωθεί από τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, για τα νομοθετήματα που εκκρεμούν ενώπιον της Επιτροπής.

Ενώπιον της συνεδρίας της Επιτροπής θα τεθεί η επιστολή του Υπουργού Οικονομικών, ημερομηνίας 7 Ιουνίου, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, με την οποία ο κ. Γεωργιάδης ζητά να εξεταστούν, κατά προτεραιότητα, από το νομοθετικό σώμα τα νομοσχέδια και οι κανονισμοί για το μισθολόγιο και τις προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία και για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών.