Βουλή: Αποφασίζεται σήμερα ο καθορισμός της Ολομέλειας για το πλαίσιο αφερεγγυότητας

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, θα αποφασίσει σήμερα  πότε θα οριστεί η κρίσιμη συνεδρία της Ολομέλειας για το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Παρά το ότι είχε λεχθεί ότι η Ολομέλεια είχε καθοριστεί για τις 17 Απριλίου, εντούτοις δεν έχει καθοριστεί επισήμως και αυτό δίνει στον Πρόεδρο του σώματος την διακριτική ευχέρεια να καθορίσει την ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας.

Ενδεικτικό ήταν και το σχόλιο του κ. Ομήρου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι είναι λάθος οι αναφορές σε αναβολή της συνεδρίας της Ολομέλειας. «Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία, άρα ούτε θέμα αναβολής», αναφέρει.

Στις 17 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στην Αθήνα με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Βουλής να προεδρεύει της Δημοκρατίας, κάτι που επηρεάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή επί του πλαισίου αφερεγγυότητας, με την ισορροπία να βρίσκεται μέχρι στιγμής στο ισόπαλο 28 – 28.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε χθες για ένα «μηχανισμό συνωμοσιολογίας ωσάν να πρόκειται για ένα Νόμο που αφορά ποιος κερδίζει από κομματικής πλευράς».