Βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα: Έπαθα σοκ όταν έμαθα ότι ο Τραμπ θα διαδεχθεί τον σύζυγό μου στον Λευκό Οίκο

«Έπαθα σοκ τη νύχτα που έμαθα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα διαδεχθεί τον σύζυγό μου στον Λευκό Οίκο».

Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του βιβλίου της, υπό τον τίτλο Becoming, η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ «καίει» τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, όπως αναφέρει το πρακτορείο «Aσοσιέιτετ Πρες».

Στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη, η Μισέλ καταγγέλλει επίσης την εκστρατεία αμφισβήτησης του Ντόναλντ Τραμπ για την υπηκοότητα του συζύγου της υπογραμμίζοντας ότι ήταν «φανατισμένη και επικίνδυνη».

Στα απομνημονεύματά της, η κυρία Ομπάμα γράφει ανοιχτά για όλα:από το πώς μεγάλωσε στο Σικάγο αντιμετωπίζοντας τον ρατσισμό στη δημόσια ζωή μέχρι την έκπληξή της να γίνει η πρώτη μαύρη «Πρώτη Κυρία» της χώρας. Η αυτοβιογραφία αναφέρεται στην παιδική ηλικία της Μισέλ, στην ισορροπία που βρήκε μεταξύ της καριέρας της και της οικογενειακής της ζωής και στην περίοδο όπου διέμενε στον Λευκό Οίκο. Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε για το εξώφυλλο, μια φωτογραφία της στην Ουάσινγκτον από τον διάσημο φωτογράφο Μίλερ Μόμπλεϊ.

Σχετικά με την εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, η Μισέλ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το πώς τόσες πολλές γυναίκες επέλεξαν έναν «μισογύνη από τη Χίλαρι Κλίντον, «μια εξαιρετική υποψήφια με προσόντα». Θυμάται επίσης πως το σώμα της «κατακλύστηκε από οργή» όταν είδε τo βίντεο από την εκπομπή «Access Hollywood», όπου ο Trump καυχιέται για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Τον κατηγορεί επίσης ότι χρησιμοποίησε τη «γλώσσα του σώματος» για να «επισκιάσει» την Κλίντον στη διάρκεια προεκλογικού ντιμπέιτ.

Αναφέρει ακόμη ότι ο Τραμπ ακολουθούσε τη Χίλαρι πάνω στη σκηνή, στεκόταν κοντά της «προσπαθώντας να μειώσει την παρουσία της».

Πηγή: protothema.gr