Βενιζέλος: “Το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής μπορεί να αντιμετωπιστεί ποινικά”

Την συσπείρωση όλων των κομμάτων του “συνταγματικού τόξου” ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να παραθέσει την πρωτοβουλία του κόμματος προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

“Προτείνουμε να συσπειρωθούν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου ανεξάρτητα από τις μνημονιακές ή αντιμνημονιακές απόψεις τους. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα αυτά του ναζισμού. Δεν παίζουμε με αυτά” είπε και πρότεινε την άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής ώστε να υπάρξει μια διακομματική πρωτοβουλία.

“Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ποινικά”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ όπως υποστήριξε “πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή”.

Πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως κάποια ζητήματα είπε ο κ. Βενιζέλος, όπως  “η επικίνδυνη επιρροή της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, η δραστηριότητα της στα σχολεία, η έντονη παρουσία στο εσωτερικό της εκκλησίας  καθώς και η αντίληψη στα μέσα ενημέρωσης πώς όλα αυτά που πουλάνε  υπερπροβάλλονται.”.