Βενιζέλος προς Παππά: Οχι το χέρι σας σε μένα, όχι το υφάκι αυτό σε εμένα

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα πραγματοποιείται η παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

«Ο Alpha δεν κατάφερε να πάρει την άδεια και από τότε ξεκίνησε να με υβρίζει», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.

«Είναι λυπηρό καναλάρχες να λένε κάτι και κόμματα ασθμαίνοντας να ακολουθούν», υποστήριξε, γεγονός που προκάλεσε αντίδραση από βουλευτές της ΝΔ.

Όταν κλήθηκε από τον Μάκη Βορίδη να απαντήσει αν είναι αλήθεια οι κατηγορίες του κ. Κοντομηνά ότι ο κ. Παππάς έστειλε επιχειρηματία για να «χειραγωγήσει» το κανάλι, ο κ. Παππάς είπε: «Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί τερατώδη πράγματα και να κάνει τερατώδη πράγματα. Όπως να μεταμφιέσει ένα δημοσιογράφο του στη Νέα Υόρκη και να με ακολουθεί».

«Ένα απλό ναι ή όχι για το αν λέει αλήθεια ή ψέματα ο κ Κοντομηνάς δεν το ακούσαμε από τον κ. Παππά», είπε ο κ. Βορίδης, ενώ υπήρξε ένταση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο ο οποίος εκνευρισμένος φώναξε προς τον κ. Παππά: «Όχι το χέρι εσείς σε μένα.Όχι το υφάκι αυτό σε μένα».

Σε ερωτήσεις του Μάκη Βορίδη από τη ΝΔ ο υπουργός είπε ότι γνωρίζει προσωπικά τον κ. Καλογρίτσα και ότι ο εργολάβος είχε πάει σε συγκεντρώσεις του κόμματος και είχε παρακολουθήσει ομιλίες του κ. Παππά. Είπε ακόμη ότι ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είναι κουμπάρος του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Ο υπουργός Επικρατείας κλήθηκε να απαντήσει για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, ο οποίος τελικά δεν πλήρωσε για να πάρει άδεια. Ο κ. Παππάς είπε ότι ο «κ. Καλογρίτσας προσκόμισε στοιχεία ότι μπορεί να καταβάλλει το τίμημα» και εκτίμησε ότι η επιτροπή πόθεν έσχες έκανε καλά τη δουλειά της.