Βενιζέλος: “Ο Τσίπρας επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας”

Απο το βήμα της βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επενδύει στην χρεοκοπία της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στη λίστα Λανγκάρντ τονίζοντας πως ο “προστατευόμενος” του κ. Τσίπρα Κώστας Βαξεβάνης προσέφερε στον ίδιο μεγάλη υπηρεσία.

“Ο προστατευόμενος του Τσίπρα ο κ Βαξεβάνης μου προσέφερε πολύ μεγάλη υπηρεσία με την δημοσίευση της λίστας Λανγκάρντ γιατί όποιος την είδε κατάλαβε ότι ο μόνος που δεν είχα να κρύψω τίποτα ήμουν εγώ. Και καλά έκανε και τη δημοσίευσε και κακώς διώχθηκε και καλώς έγινε που αθωώθηκε.” τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως “η πηγή του κ. Βαξεβάνη ήταν αυτός που είχε τη λίστα και κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής και στη Δικαιοσύνη και είπε ψέματα”.

Σφοδρή ήταν η επίθεση του κυρίου Βενιζέλου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως ” ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικα στον θάνατο της Ελλάδας”. “Από τη στιγμή που βρεθήκαμε εκτός αγορών, ποιος και υπό ποιους όρους θα χρηματοδοτούσε τη χώρα; Αυτό το ερώτημα ας το απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Είχαμε άλλη επιλογή από το μνημόνιο όταν βρεθήκαμε μπροστά στην κρίση; Κατηγορηματικά όχι”, υποστήριξε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές αναφέροντας πως “Ο κ. Τσίπρας ζητάει εκλογές για να επιλύσει τον εσωτερικό διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ.”

Ενώ, τέλος, υποστήριξε πως τις διαρθρωτικές αλλαγές έπρεπε να τις είχαμε κάνει εδώ και χρόνια, “Είναι ντροπή να μας πιέζουν και να θεωρούμε ότι εκβιαζόμαστε”, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.