Βενιζέλος: Οι επιλογές του 2010 ήταν υποχρεωτικές-Αισθάνομαι λύπη για τον Τσοχατζόπουλο

Ανέβηκαν οι τόνοι χθες στην πρώτη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε έντονους διαλόγους με νομαρχιακά στελέχη του κόμματος για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και το δρόμο που ακολουθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ένα από τα στελέχη που πήραν το λόγο εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις τοποθετήσεις του κ. Βενιζέλου ότι οι επιλογές του 2010 ήταν υποχρεωτικές, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να κάνει άλλα πράγματα.

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει άλλα πράγματα, αλλά ότι η χώρα, εκ των πραγμάτων, δεν είχε άλλη επιλογή και παρότρυνε το συγκεκριμένο στέλεχος αλλά και τα άλλα να κοιτάξουν προς τη ΝΔ η οποία ξεκίνησε ως σημαιοφόρος του αντιμνημονίου και κατέληξε εκφραστής της «υπεύθυνης ευρωπαϊκής πολιτικής».

Σε άλλη παρέμβαση που υποστήριζε ότι «πρέπει να λέμε την αλήθεια στο λαό», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε, αλλά έθεσε κάποια ερωτήματα. «Συμφωνώ ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται στο λαό, αλλά ο λαός αποδέχεται και τιμά την αλήθεια ή αρέσκεται να ακούει και να ψηφίζει το ψέμα;»ανέφερε λέγοντας ότι η άποψή του είναι ότι στις εκλογές ψηφίζεται το ψέμα και η δημαγωγία και όχι η αλήθεια, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, παλιών φίλων του Άκη Τσοχατζόπουλου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία κατηγόρησε ότι άρχισαν εκστρατεία ψεύδους κατά του Κινήματος.

Μιλώντας για τον ίδιο τον κ. Τσοχατζόπουλο, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ τον πλήρωσε ακριβά και αισθάνεται λύπη γι αυτόν και αναρωτήθηκε «που είναι σήμερα οι φίλοι του Άκη»; Και απάντησε με μια λαϊκή έκφραση: «δεν είναι πρώτη μούρη στο καβούρι, στον ΣΥΡΙΖΑ;» Και δεν είναι αυτοί που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αντιμνημονιακό αγώνα; Κατηγόρησε τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι είπαν, πολιτικά και επιστημονικά, βάναυσα ψέματα για τον εθνικό πλούτο. Γνωρίζουν, τόνισε, ότι δεν θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ότι ισχύει το εθνικό δίκαιο και λένε συνειδητά ψέματα.

Τα πυρά Βενιζέλου δέχθηκαν και οι δικαστές, οι οποίοι, όπως είπε κάνουν αντίσταση για τα μέτρα. Και αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν και άλλες ομάδες πολιτών έπρατταν το ίδιο, αν, δηλαδή, η ΓΕΝΟΠ κατέβαζε τους διακόπτες ή αν οι γιατροί έφευγαν από τα νοσοκομεία.