Βενιζέλος: “Η πρωτοβουλία της συναίνεσης είναι ανοικτή και συνεχής”

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.

«Η πρωτοβουλία της συναίνεσης και της συνεννόησης είναι ανοικτή και συνεχής» δήλωσε ο αντιπρόεδρος, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για την συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι εξήγησε στον πρώην πρωθυπουργό ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του Κινήματος, όποτε και να γίνουν εκλογές.

Ο κ.Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ενότητα του χώρου, ο οποίος -όπως είπε- είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Από την πλευρά Βενιζέλου έγινε γνωστό ότι κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και να μην διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του.

Ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της «για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, ωστόσο, έγινε γνωστό πως από την συνάντηση δεν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα.