Βελτιώνονται τα ποσοστά δημοφιλίας της προέδρου της Βραζιλίας

Μικρή άνοδο καταγράφουν τα ποσοστά δημοφιλίας της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, η δημοτικότητά της είναι στο 38%, έναντι 34% πριν την έναρξη του Μουντιάλ, όταν οι διαδηλώσεις κατά της πανάκριβης αθλητικής διοργάνωσης ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Η ίδια πάντως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δαπανήθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο αφορά σε έργα υποδομής που θα μείνουν στη χώρα, ακόμα και όταν σβήσουν οι προβολείς στα στάδια.

Η δημοτικότητα του κυριότερου αντιπάλου της, γερουσιαστή Αέσιο Νέβες, αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα και ανήλθε στο 20%, ενώ δύο ποσοστιαίες μονάδες αυξήθηκε και η δημοτικότητα του πρώην κυβερνήτη Εντουάρντο Κάμπο που βρίσκεται στο 9%, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha.

«Αντιμετωπίζουμε δυσαρέσκεια διότι η ποιότητα της ζωής βελτιώθηκε στη Βραζιλία και, όταν αυτό συμβαίνει σε μία χώρα, οι άνθρωποι ζητούν περισσότερα» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο του Kόμματος των Εργαζομένων (PT).

Το PT σχεδιάζει να βασίσει την προεκλογική του εκστρατεία στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της διανομής του εισοδήματος κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, οπότε 35 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν πάνω από το όριο της φτώχειας.

«Θα είναι μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση, αλλά το παιγνίδι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη» δήλωσε ο ιδρυτής του κυβερνώντος κόμματος και τέως πρόεδρος, Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, ο οποίος επέρριψε στους εύπορους Βραζιλιάνους την πρόθεση για περικοπές των κοινωνικών προγραμμάτων και για τη διακυβέρνηση της χώρας επ΄ωφελεία του πλουσιότερου ενός τρίτου του πληθυσμού.