Βγενόπουλος:”Το Dubai έλαβε ολιγοήμερες πιστώσεις”

Το Dubai είχε λάβει μόνον ολιγοήμερες πιστώσεις ετεροχρονισμού πληρωμών και ένα δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ με εξασφάλιση εκχώρηση μερισμάτων της Λαϊκής Τράπεζας που είχαν ήδη αποφασισθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Αντρέας Βγενόπουλος.

Απαντώντας σε δηλώσεις αναφορικά με χορηγήσεις και χρήσεις δανείων χωρίς να παρουσιάζουν το σύνολο των εξασφαλίσεων, τις αποπληρωμές που έχουν γίνει και τα τελικά αποτελέσματα για την Τράπεζα (ζημία-κέρδος), ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα εξετασθούν στα πλαίσια της αγωγής που έχει κατατεθεί εναντίον 11 Διοικητικών Συμβούλων της Λαϊκής.

«Το Dubai είχε λάβει μόνον ολιγοήμερες πιστώσεις ετεροχρονισμού πληρωμών και ένα δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ με εξασφάλιση εκχώρηση μερισμάτων της Τράπεζας που είχαν ήδη αποφασισθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Οι ανωτέρω διευκολύνσεις δημιούργησαν σημαντικό κέρδος στην Τράπεζα και αποπληρώθηκαν κανονικά. Το Dubai επένδυσε άνω του 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Λαϊκή και είναι ντροπή να λασπολογείται ακόμη ένας σοβαρός διεθνής επενδυτής επειδή ορισμένοι πολιτικοί επιδιώκουν δημοσιότητα και ψήφους», καταλήγει.