Βγενόπουλος:Πλησιάζει η στιγμή που θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της οικονομίας

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, εξέφρασε τη θέση ότι δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία Focus ή και τον Μιχάλη Ζολώτα, δηλώνοντας ότι αν τα δύο κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έχουν πάρει χρήματα οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Ο κ. Βγενόπουλος με γραπτή δήλωση του δηλώνει ότι τα δάνεια που δόθηκαν πριν από 6 χρόνια πρέπει να κρίνονται με την αξία των εξασφαλίσεων τη στιγμή της χορήγησης και όχι με την αξία των εξασφαλίσεων μετά από 6 χρόνια, προσθέτοντας πως στις αναφορές σε τέτοια δάνεια δεν επιτρέπεται να μην δημοσιοποιείται και ποια από αυτά τα δάνεια έχουν αποπληρωθεί ή εξυπηρετούνται κανονικά.

“Η παράλειψη των ανωτέρω δημιουργεί μια ψευδή και παραπλανητική εικόνα με μόνο στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπευθύνων για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου που είναι επιφανή μέλη του κυπριακού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου”, υποστηρίζει.

Ο κ. Βγενόπουλος χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι υπό το βάρος της κοινής λογικής αρχίζει η διερεύνηση των ευθυνών των Διοικήσεων της ΛΑΪΚΗΣ αλλά και αξιωματούχων και πολιτικών που από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι το Μάρτιο του 2013 κατέστρεψαν, όπως ισχυρίζεται, τη ΛΑΪΚΗ και την οικονομία της Κύπρου. “Σ΄ αυτήν την ενότητα οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που θα γίνουν θα βάλουν το όλο θέμα στη σωστή του διάσταση”, προσθέτει.
Ο κ. Βγενόπουλος δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με την FOCUS ή/και με τον κ. Ζολώτα και δεν γνωρίζει τι έχουν κάνει. “Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι δόθηκαν χρήματα στο ΔΗ.ΣΥ. και στο ΑΚΕΛ, τα δύο αυτά κόμματα οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και θα επιβεβαιωθούν οι θέσεις μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δώσει ποτέ χρήματα σε πολιτικούς, ούτε έχω κάνει χατίρια σε πολιτικούς και σε προστατευόμενους απ΄ αυτούς επιχειρηματίες, παρότι μου είχε ζητηθεί επανειλημμένα”, υποστηρίζει στη δήλωσή του και προσθέτει “αυτή είναι και η αιτία που με συκοφαντούν ανελέητα, αλλά και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην μιλήσω”.

“Πλησιάζει όμως η στιγμή που θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου”, καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Βγενόπουλου.