Βγήκε απο το νοσοκομείο η Χίλαρι Κλίντον

Εξιτήριο πήρε σήμερα από το πρεσβυτεριανό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου νοσηλευόταν μετά από εμφάνιση θρόμβου στο κεφάλι, η Χίλαρι Κλίντον ενώ όπως δήλωσε ο σύμβουλος της Κλίντον, Φίλιπ Ρέινς η υπουργός «επιθυμεί να επιστρέψει στο γραφείο της». «Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξήλθε από το νοσοκομείο. Η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί ανακοίνωσε πως έχει σημειωθεί πρόοδος σε όλα τα σημεία και πως είναι σίγουρη ότι η υγεία της υπουργού θα αποκατασταθεί πλήρως» Το State Department δεν ανακοίνωσε το πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά της η Κλίντον, την οποία θα διαδεχτεί σε λίγες εβδομάδες ο Τζον Κέρι.

Το CNN μετέδωσε εικόνες από την έξοδο της υπουργού Εξωτερικών από το νοσοκομείο. Η Κλίντον φορούσε μαύρα γυαλιά και συνοδευόταν από τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή της από τις 7 Δεκεμβρίου.

«Μιλάει τακτικά στο τηλέφωνο με τους συνεργάτες της, είναι αρκετά δραστήρια» δήλωσε η εκπρόσωπος του State Department, Βικτόρια Νούλαντ.

Η Χίλαρι Κλίντον υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιπηκτικά φάρμακα για την απορρόφηση του θρόμβου που οι γιατροί εντόπισαν πάνω από το δεξί της αυτί.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που η μητέρα μου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι. Είμαι ακόμα πιο χαρούμενη επειδή οι γιατροί προβλέπουν ότι θα αναρρώσει πλήρως» δήλωσε η Τσέλσι Κλίντον στο λογαριασμό της στο Twitter.

Η Χίλαρι Κλίντον και η οικογένειά της «θέλουν να ευχαριστήσουν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την εξαιρετική φροντίδα τους» τόνισε ο Ρέινς.

Η Αμερικανίδα υπουργός, η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί σύμφωνα με δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας, υπέφερε από φλεβίτιδα το 1998, όταν ο Μπιλ Κλίντον ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.