Βαρουφάκης: Αν ο Ελληνικός λαός επιλέξει το ΝΑΙ θα παραιτηθώ

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «Αν ο ελληνικός λαός επιλέξει το “ναι” στο δημοψήφισμα θα τιμήσουμε την εντολή που θα μας δώσει», αλλά τόνισε ότι ο ίδιος θα παραιτηθεί από τη θέση του.

Όπως είπε ο ίδιος δεν θα είναι στη θέση του υπουργού Οικονομικών τη Δευτέρα και θα βοηθήσει το νέο υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν υπογράφει τη συμφωνία στην περίπτωση του «ναι».

Ο υπουργός είπε ότι ακόμη δεν έχει πάει σε ΑΤΜ καθώς θα ήταν «άκομψο να στηθώ στην ουρά».

Μάλιστα είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του ζουν με λίγα χρήματα αυτό τον καιρό.

Σε περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν το «όχι» στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και να κλείσει μια νέα βιώσιμη συμφωνία.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην συνέντευξη του ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψει τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους».

«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι, όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε» είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα … αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους».