Βαρβιτσιώτης: Πολιτική αθλιότητα οι δηλώσεις Σακελλαρίδη

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανακοίνωση που εξέδωσε εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τις πρωινές δηλώσεις του στο Mega για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «πολιτική αθλιότητα που θα τον συνοδεύει σε όλη την πολιτική του διαδρομή» τη φράση του κ. Σακελλαρίδη, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη είπε:

«Η πολιτική σας για τη μετανάστευση είναι να στέλνουμε το λιμενικό να βουλιάζει βάρκες».

«Σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα, δε δίστασε σήμερα το πρωί στο MEGA να προσβάλει το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που καθημερινά διασώζει με αυτοθυσία ζωές στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντάς τους, ουσιαστικά, “κατ’ εντολήν δολοφόνους”», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε πως «τον αφήνουμε στη χλεύη όχι μόνο των νησιωτών αλλά και όλων των Ελλήνων, που σήμερα βιώνουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της ολέθριας πολιτικής της κυβέρνησής του».

Η απάντηση του Σακελλαρίδη

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Βαρβιτσιώτης, κάνοντας λόγο για «ψέματα».

«Δεν μας εντυπωσιάζουν ούτε οι χαρακτηρισμοί του κ. Βαρβιτσιώτη ούτε τα ψέματα που με τόση ευκολία διασπείρει και μάλιστα όταν υπάρχει βίντεο με τα λεγόμενά μου. Μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι στην προεκλογική περίοδο όσο περισσότερη λάσπη πετάξει τόσο το καλύτερο για το κόμμα του. Δικιά του η άποψη, δικό του το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Σακελαρίδης και τόνισε πως «οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν το καλύτερο τους εαυτό».

«Η ρητορική της Νέας Δημοκρατίας τους τελευταίους 7 μήνες για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος έρχεται σε απόλυτη αντίθεση όχι μόνο με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλλά και με κάθε έννοια στοιχειώδους ανθρωπισμού. Ζητούσαν από την κυβέρνηση να πετάξει την “καυτή πατάτα” στο Λιμενικό Σώμα για να αναχαιτίζει τις προσφυγικές ροές, λες και κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.

Αντί λοιπόν να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους νησιώτες και το Λιμενικό Σώμα και να επιδίδεται σε προεκλογική σπέκουλα, ας αναλογιστεί ο ο κ. Βαρβιτσιώτης τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησής του για τη σημερινή κατάσταση», καταλήγει ο κ. Σακελλαρίδης.