Α. Τσίπρας: “Όχι στην παραχώρηση του Ελληνικού”

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του Ελληνικού εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς το «τοπόσημο των αγώνων των κινημάτων πόλης για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «εκτροφείο σκανδάλων» του ΤΑΙΠΕΔ και προειδοποίησε ότι «τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί».

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «προσπαθεί να υπονομεύσει την έξοδο της χώρας από την κρίση, απειλώντας επενδυτές και αδιαφορώντας για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας» και συμπλήρωσε: «Δεν θα αφήσουμε το Ελληνικό να γίνει η κομματική του χωματερή».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ας το έχουν όλοι αυτό καλά στο μυαλό τους», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «όπου η νέα Βουλή θα κρίνει, ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δε θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλημμένες αποφάσεις. Και κάτι ακόμα: Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί. Όσοι με πράξεις ή παραλήψεις έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, θα κριθούν από τη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους».