Α. Τσίπρας: “Συντελείται έγκλημα κατά του λαού με το πολυνομοσχέδιο”

«Νομοσχέδιο-σκούπα» που «θεσμοθετεί νέο γύρο βαρβαρότητας» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας ότι «συντελείται έγκλημα κατά του λαού».

«Σε μια χώρα χτυπημένη από τα μνημόνια και την πολιτική τους, τολμούν να φέρουν εκτάκτως στη Βουλή “νομοσχέδιο-σκούπα” που θεσμοθετεί ένα νέο γύρο βαρβαρότητας. Και που αποτελεί το προοίμιο για το νέο μνημόνιο που σταδιακά θα επιβληθεί μετά τις εκλογές, αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι κυβέρνηση και τρόικα έχουν αποφασίσει «να ξεκοκαλίσουν ό,τι έχει απομείνει στη χώρα μετά από τρία χρόνια λεηλασίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των τραπεζών, είπε ότι «χαρίζονται», γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα ζημιωθεί το δημόσιο, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «έγκλημα», το οποίο, όπως είπε, στη νομική ορολογία λέγεται «κακουργηματική απιστία».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Επιβαρύνουν έτσι οριστικά το δημόσιο χρέος της χώρας με τα 50 δις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που επρόκειτο να ανακτηθούν από τις μετοχές του ΤΧΣ, ενώ τώρα θα τα πληρώσει εξολοκλήρου ο έλληνας φορολογούμενος. Χαρίζουν δισεκατομμύρια την ίδια στιγμή που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι του εργαζόμενου. Το χειρότερο όλων: σπεύδουν δια νόμου να αμνηστεύσουν προκαταβολικά όσους συνυπογράψουν αυτό το έγκλημα.

Τους προειδοποιούμε: οι βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων δεν αίρονται από την ψήφιση του νόμου με στόχο την συγκάλυψη παράνομων πράξεων από τις οποίες προκύπτει ζημία του Δημοσίου εκ των προτέρων γνωστή. Και μόνο η μεθόδευση τους αυτή, αποδεικνύει ότι το έγκλημά τους είναι προμελετημένο. Έγκλημα που στη νομική ορολογία ονομάζεται κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το πολυνομοσχέδιο δίνει τη χαρακτηριστική βολή στο Ασφαλιστικό, ότι θέτει υπό διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα.

«Μην τους πιστεύετε έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εξαπάτησης» είπε για την κυβέρνηση και την τρόικα ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «ξεπουλάνε την Ελλάδα».

«Στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα» δήλωσε.

«Τελευταία τους λεία οι τράπεζες και τα δεκάδες δισεκατομμύρια που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για να τις κρατήσει στη ζωή» είπε. «Με το νομοσχέδιο αυτό εκχωρούν τον έλεγχο των τραπεζών και μαζί τον έλεγχο της οικονομίας, του συνόλου σχεδόν της ιδιωτικής περιουσίας και τελικώς τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας στα χέρια ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων» πρόσθεσε.

«Θέλουν οι νεκροπομποί της Ελλάδας να γίνουν αφεντικά της» είπε.
«Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να καταστρέψουν «ό,τι έχει απομείνει μετά από τρία χρόνια λεηλασίας» είπε και πρόσθεσε ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα πριν την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο λαός θα δώσει την απάντηση στις κάλπες τον Μάιο. «Ας έχουν, όμως, όλοι καλά στο μυαλό τους. Αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης την 25η Μάη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην κάλπη. Τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν πολύ χρόνο ζωής. Οι πολιτικές εξελίξεις που θα προκληθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ραγδαίες. Το καθεστώς της οικονομικής εξάρτησης θα κλονιστεί από την ετυμηγορία του λαού μας. Το μνημόνιο θα καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα» συμπλήρωσε.

«O ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει θα δώσουν τη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά ξένης και ντόπιας διαπλοκής. Και θα οδηγήσει όλους όσοι συνειδητά ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο στην ελληνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε.