Α.Νεοφύτου: Οι απολαβές να βασίζονται στην παραγωγικότητα

Δήλωση του Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με το πέρας της συνάντησης με την Γ.Γ. ΣΕΚ :

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συναντήθηκε σήμερα με την Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ, η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιείται μετά από την ανάληψη της Προεδρίας του κόμματος από τον κ. Νεοφύτου. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που άπτονται των αλλαγών που επιφέρει η οικονομική δυσπραγία καθώς και η επικείμενη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα.

Η διαχρονική ατολμία που έχουμε επιδείξει ως κράτος, ως κοινωνικοί εταίροι και ως κόμματα, συνέβαλε στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα και αυτό καλούμαστε να αλλάξουμε άρδην, με τους εργαζομένους να είναι τα μεγαλύτερα θύματα.

Όπως ανέφερε στη συνάντηση ο κ. Νεοφύτου, «η κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύαμε, μετριόταν με βάση μερίσματα ευημερίας, σήμερα όμως» τόνισε, «πρέπει να γίνει δίκαιος καταμερισμός βαρών». Στο όνομά των εργαζομένων εφαρμόσαμε πολιτικές που τους οδήγησαν στην ανεργία και αυτό πρέπει να αλλάξει. Έστω και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, επιβάλλεται να λειτουργούμε παραγωγικά, με σύγχρονες πρακτικές και διαδικασίες, διορθώνοντας στρεβλώσεις του παρελθόντος που μας στοίχησαν ακριβά, πάντα στο πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πριν από αρκετά χρόνια, δαιμονοποιήσαμε της ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, και εξήρε τις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικά της ΣΕΚ που ήταν μπροστά με τις θέσεις τις επί του θέματος.

Σήμερα πρακτικά εξαναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις ομολογουμένως όχι την καλύτερη χρονική περίοδο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζει ότι η μεταρρύθμιση του δημοσίου σε ένα σύγχρονο και παραγωγικό τομέα είναι αναγκαιότητα ζωτικής σημασίας. Επιβάλλεται να προχωρήσουμε με θάρρος σε τομές για να επιτύχουμε την παραγωγική και αρμονική σχέση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ένας σύγχρονος δημόσιος τομέας που θα είναι αρωγός στην καινοτομία και στην οικονομική δραστηριότητα σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης.

Βασικός πυλώνας σε μια ανταγωνιστική οικονομία, είναι οι απολαβές, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, να βασίζονται στην παραγωγικότητα. Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες θα θέσουμε τις σωστές και στέρεες βάσεις για το νέο οικονομικό μοντέλο που θα επιφέρει την ανάπτυξη.