Α.Νεοφύτου: Η Κύπρος θα εργαστεί με καλή θέληση για επίλυση του Κυπριακού

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι τα οικονομικά προβλήματα Ελλάδας και Κύπρου δεν πρέπει να εκληφθούν ως δήθεν ευκαιρία για επιβολή λύσεων που δεν θα είναι εθνικά δίκαιες και βιώσιμες.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στη Λευκωσία, ο κ. Νεοφύτου έστειλε μήνυμα προς το διεθνή παράγοντα, λέγοντας ότι η Κύπρος θα εργαστεί με καλή θέληση για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, το οποίο είπε «ήταν και παραμένει προτεραιότητα».

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχαν την πρώτη τους επίσημη συνάντηση, μετά την ολοκλήρωση της νέας ηγετικής πυραμίδας στο Συναγερμό. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι σε άλλες περιόδους, θα μπορούσε να θεωρηθεί εθιμοτυπική, είναι όμως ουσιαστική συνάντηση, στέλνοντας συγκεκριμένα μηνύματα.

«Οι άρρηκτες σχέσεις μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας όχι μόνο πρέπει να συνεχίσουν, αλλά και να ενισχυθούν» είπε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι είναι η μοίρα του Ελληνισμού να μοιράζεται τις ίδιες τραγικές οικονομικές συνθήκες, πέρα από τα κοινά διαχρονικά εθνικά προβλήματα.

Είπε ότι αν δεν ξεπεραστεί η κρίση, οι οικονομικές συνθήκες αποδυναμώνουν και τις προσπάθειες για εθνική κυριαρχία και επίτευξη των εθνικών στόχων.

Ύψιστη προτεραιότητα των δύο χωρών, είπε, είναι να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν γερά θεμέλια στις οικονομίες τους. Θέλουμε μια ισχυρή οικονομικά Ελλάδα και Κύπρο, «για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση προς προάσπιση των εθνικών συμφερόντων» πρόσθεσε.

Ανέφερε εξάλλου ότι συζήτησαν και τα θέματα της ενέργειας, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα αυτό, μαζί και με άλλες γειτονικές χώρες, όπως και ο καθορισμός των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών.