Α.Κυπριανού: Λάθος χειρισμοί του υπουργού οικονομικών

Σε δηλώσεις του ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού, στο τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA Ελλάδος. πριν από λίγο, τόνισε τις τεράστιες  ευθύνες  του υπουργού οικονομικών Μ. Σαρρή.

“Μας επέβαλαν θεραπεία ΣΟΚ. Η κυβέρνηση έπρεπε να αντισταθεί.  Η Κύπρος μετράει τις πληγές της και η αγορά έχει παγώσει γι’ αυτό καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξουν αύριο οι τράπεζες με περιοριστικούς όρους.

Εμείς στηρίξαμε το πρόεδρο αλλά δεν καταδέχτηκε να ακούσει τις προτάσεις μας. Παραδέχομαι ότι ο πρόεδρος Ν.  Αναστασιάδης δέχτηκε πολλές πιέσεις από την αδιάλλακτη στάση της Τρόικας.

Συνεχίζοντας είπε ότι ήταν λάθος  οι χειρισμοί του κ. Σαρρή. Μόλις προσγειώθηκε στη Μόσχα όπου πήγε να διαπραγματευτεί μεταξύ άλλων και για τη πώληση της Λαικής τράπεζας,  δήλωσε ότι η απόφαση της βουλής ήταν λανθασμένη τη στιγμή που ήξερε ότι οι Ρώσοι είχαν έντονες διαφωνίες για τα μέτρα της τρόικας και έτσι δημιούργησε κλίμα δυσπιστίας. Είπε επίσης ότι ο Μ. Σαρρής για να καλύψει τη κυβέρνηση  επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση, ενω εμείς είχαμε κρατήσει στάση χαμηλών τόνων παρόλες τις διαφωνίες μας. Λέει ψέματα ο κ. Σαρρής ότι εάν ψηφίζαμε ΝΑΙ τη πρώτη φορά τώρα δεν θα είχαμε τόσα σκληρά  μέτρα.

Αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα ποσά που έφυγαν τις τελευταίες μέρες από καταθέτες στο εξωτερικό και είπε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει από τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας να καταθέσει στη βουλή τη λίστα με τα ονόματα.