Αφέθηκαν ελεύθερες οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα

Αφέθηκαν ελεύθερες οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη που συνελήφθησαν χθες στη κατεχόμενη Μόρφου.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν χθες όταν φωτογράφιζαν το σπίτι τους στη κατεχόμενη Μόρφου,  στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι δύο γυναίκες, 52 και 20 χρόνων μεταφέρθηκαν στο επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας, όπου η «αστυνομία» τους απάγγειλε την κατηγορία της «εισόδου χωρίς άδεια σε κατάλυμα που βρισκόταν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή». Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες.

Η «αστυνομία» κατάσχεσε τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας βρισκόταν και άλλα μέλη της οικογένειας των δύο, τα οποία τις παρέλαβαν.

Δήλωση Δημάρχου Μόρφου:

Την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση των δύο γυναικών, που “συνελήφθησαν” άδικα χθες από τις κατοχικές αρχές, με την πρόφαση ότι φωτογράφιζαν το σπίτι τους, στο οποίο διαμένει σήμερα παράνομα Τούρκος στρατιωτικός, εκφράζει ο Δήμος Μόρφου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Μόρφου εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο απαράδεκτο συμβάν και απαιτούμε να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός προς τους νόμιμους ιδιοκτήτες τόσο από όσους διαμένουν παράνομα στα σπίτια μας όσο και από τις κατοχικές αρχές.

Τέλος, ο Δήμος Μόρφου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Εξωτερικών και την Αστυνομία Κύπρου, οι οποίοι με τις άμεσες ενέργειές τους κατάφεραν να επιλυθεί τόσο σύντομα το απαράδεκτο αυτό θέμα που δημιουργήθηκε αναίτια από την «αστυνομία» του ψευδοκράτους, απελευθερώνοντας τις δύο γυναίκες.