Αυστρία: Παράταση του lockdown αλλά μόνο για ανεμβολίαστους

Παραμένουν σε καθεστώς lockdown οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία, μετά την άρση την ερχόμενη Κυριακή για τον υπόλοιπο πληθυσμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (7/12) ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Νεχάμερ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν είναι πλέον ζήτημα το αν το γενικό lockdown θα λήξει την Κυριακή, όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά με ποιον τρόπο θα λήξει και οι διαβουλεύσεις για αυτό θα πραγματοποιηθούν αύριο.

«Για όλους τους ανεμβολίαστους, που υποφέρουν από το γεγονός ότι παραμένουν σε lockdown, υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση: μπορείτε να βγείτε από αυτό το καθεστώς αν αρπάξετε την ευκαιρία και εμβολιαστείτε», είπε ο Νεχάμερ και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να ενθαρρύνει όσους περισσότερους γίνεται να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ερωτηθείς αν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι το Σαββατοκύριακο, ο αυστριακός καγκελάριος απάντησε ότι αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί με τους επαρχιακούς κυβερνήτες και ο στόχος είναι να ανοίξουν εκ νέου όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται. Το ερώτημα που παραμένει, είπε, είναι ποια μέτρα ασφαλείας και ποιοι περιορισμοί θα πρέπει να υιοθετηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε lockdown για όλους στην Αυστρία, με διάρκεια τουλάχιστον 10 ημερών, 20 το περισσότερο, όπως είχε αναφερθεί. Παράλληλα, ολόκληρος ο πληθυσμός της διατάχθηκε να εμβολιαστεί μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.