Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα: Να μην σκεφτεί καν η Τουρκία να κάνει γεώτρηση στο Καστελλόριζο

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ3 έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τη Τουρκία, και προειδοποίησε την Άγκυρα, να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελλόριζο.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  σημειώσε πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη διάρκεια της συνέντευξής του που θα προβληθεί στις 10.00 απόψε.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει «απόλυτα δικαιωμένος» για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και σημειώνει πως η επίλυση του Μακεδονικού αναβάθμισε τη διεθνή αξιοπιστία και το κύρος της χώρας και ήταν αυτό που συνέβαλε στο να υπάρξει η μεταστροφή του διεθνούς παράγοντα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ των εθνικών μας θέσεων. Με αποτέλεσμα την ξεκάθαρη, σαφή και αυστηρή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, «που είναι μια μεγάλη εθνική διπλωματική νίκη της Ελλάδας και της Κύπρου». Κατηγορεί, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για «ανεύθυνη και υποκριτική στάση» απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδώνας», τονίζει ο κ. Τσίπρας και σημειώνει πως αυτό είναι που θέλει να κρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγοντας το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί του. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως όχι μόνο φοροελαφρύνσεις δεν θα φέρει, αλλά θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά.

Χαρακτηρίζει «παράλογο» να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι με ένα «κύμα μεταρρυθμίσεων» θα δελεάσει τους εταίρους για να αποδεχθούν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όταν, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έχει πετύχει αυτό, δηλαδή μείωση κατά μία μονάδα, βάζοντας στην άκρη το ποσό των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «συστημική επιλογή» τον κ. Βαρουφάκη με στόχο να ανακόψει την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται, ακόμα, στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στα μέτρα για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης και δηλώνει βέβαιος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.