Αυστηρό διάβημα Κυβέρνησης για συνάντηση Ντάουνερ με λεγόμενο υπουργό εξωτερικών

Σε αυστηρό διάβημα προέβη η Κυβέρνηση σε σχέση με τη συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών στα κατεχόμενα.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πρέπει να αποκλείονται ενέργειες ενδεχόμενης εξίσωσης θεσμών του νομίμου κράτους με εκπροσώπους της παράνομης αποσχιστικής οντότητας.

“Αναφορικά με τη συνάντηση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών στα κατεχόμενα, η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εξωτερικών προέβη σε προληπτικό και εν συνεχεία σε αυστηρό διάβημα για την εν λόγω συνάντηση” αναφέρεται.

Εξάλλου, αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο για το διορισμό διαπραγματευτή για το Κυπριακό, σημειώνεται ότι ο χρόνος διορισμού του διαπραγματευτή για το Κυπριακό βρίσκεται στην απόλυτη δικαιοδοσία και ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Οπως ήταν και η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο διορισμός αυτός θα γίνει μετά από διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο”, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Check Also

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στις δυσκολίες που έρχονται από το να έχεις μια δυνατή οικονομία

Αβέρωφ: Επειδή έρχονται δύσκολα για τον τόπο μας, έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια και την …

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα …