Αστυνομία -Προσοχή: Βαριά χιονόπτωση και αυξημένη κίνηση στο Τρόοδος

Αστυνομία -Προσοχή: Βαριά χιονόπτωση και αυξημένη κίνηση στο Τρόοδος

Ενημερώνεται το κοινό ότι στο δρόμο Καρβουνά – Τροόδους, παρατηρείται αυξημένη τροχαία κίνηση. Καλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών της Αστυνομίας που βρίσκονται σε διάφορα σημεία για τη ρύθμιση της τροχαίας κυκλοφορίας και για παροχή βοήθειας προς το κοινό.

Συνεχόμενη βαριά χιονόπτωση σημειώνεται στις ορεινές περιοχές Πλατρών, Καρβουνά, Πεδουλά και Τροόδους, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ολισθηροί.

Λόγω της χιονόπτωσης, οι δρόμοι

1. Πλατρών – Τροόδους,

2. Καρβουνά – Τροόδους,

3. Τροόδους – Προδρόμου,

4. Πεδουλά – Προδρόμου και

5. Προδρόμου – Τροοδίτισσας, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Βροχές σημειώνονται ανά το Παγκύπριο, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ενδεχομένως ολισθηροί. Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω των βροχών.

Προτρέπονται οι οδηγοί να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε σημεία των δρόμων όπου ενδεχομένως να έχει συσσωρευτεί νερό και υπάρχει ο κίνδυνος υδρολίσθησης και πλαγιολίσθησης των διερχόμενων οχημάτων.