Αλληλεγγύη: Πρόεδρε, εσείς εκθρέψατε αυτό το τέρας

Πρόεδρε, εσείς εκθρέψατε αυτό το τέρας, τονισε σε γραπτή δήλωση το Κίνημα Αλληλεγύη αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ευρύχου για το Κυπριακό.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση:

– Εδώ και χρόνια η θέση μας είναι ότι στην Κύπρο μια μειοψηφία θέλει με τη δύναμη των όπλων μιας γειτονικής χώρας, της Τουρκίας, να επιβάλλει τη θέληση της, να καταδυναστεύει τη μεγίστη πλειοψηφία, να κυριαρχεί οικονομικά και στρατιωτικά, να ελέγχει τη διακυβέρνηση της χώρας και μελλοντικά να γίνει η πλειοψηφία. Αυτό είναι το σχέδιο της Τουρκίας, η οποία με όργανο την εν Κύπρω μειοψηφία κατάφερε σχεδόν να το υλοποιήσει.

– Έχει δίκιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να λέγει ότι σε καμία περιοχή του κόσμου δεν υπάρχει τέτοιο πολιτειακό σύστημα και δεν είναι αυτή η έννοια της πολιτικής ισότητας. Μόνο που είναι πολύ αργά για τέτοιες παραδοχές από τον ίδιο. Το πολιτειακό σύστημα -τέρας που σήμερα εμφανίζεται ο ίδιος να πολεμά, είναι και δικό του δημιούργημα.

Του οποίου το δίδυμο αδελφάκι το σχέδιο Ανάν, στήριξε με πάθος. Με τερατογόνες υποχωρήσεις το συντήρησε και το μετέτρεψε σε αυτό που επιθυμεί ο ιδεολογικά ομογάλακτος του Ακιντζί. Τώρα δεν γίνονται πιστευτές από κανένα οι πατριωτικές και δημοκρατικές του μεταμφιέσεις.