Αστυνομία: Επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων

Αστυνομία: Επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων

Συντονισμένη επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων, με ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων, πραγματοποιήθηκε χθες, σε διάφορα σημεία των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της ελέγχθηκαν μεταξύ άλλων, τα έγγραφα των οδηγών και των οχημάτων, η τήρηση των ορίων ταχύτητας και οι ταχογράφοι, η μηχανική κατάσταση φορτηγών και λεωφορείων, καθώς και οι ώρες οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης των επαγγελματιών οδηγών.

Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν συνολικά 747 τροχαίες παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 198 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας. Συνολικά 135 οδηγοί και επιβάτες οχημάτων εντοπίστηκαν να μη φέρουν ζώνη ασφαλείας, 43 οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, ενώ δέκα μοτοσικλετιστές δεν έφεραν προστατευτικό κράνος.

Συνολικά 143 οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς άδεια κυκλοφορίας, πέντε οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης, ενώ εφτά οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και έξι οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται με φθαρμένα ελαστικά.

Κατά τους ελέγχους για την τήρηση των ωρών οδήγησης και ανάπαυσης από επαγγελματίες οδηγούς, διαπιστώθηκαν συνολικά 53 παραβάσεις. Εντοπίστηκαν επίσης εφτά παραβάσεις για μεταφορά προεξέχων, επικίνδυνου ή ακάλυπτου φορτίου και εφτά παραβάσεις σχετικές με τη χρήση ταχογράφων.

Η επιχείρηση διεξήχθη από το Τμήμα Τροχαίας, Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και το Τμήμα Επιθεωρήσεως Εργασίας, με σκοπό την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.