Ανελέητο ξυλοκόπημα φώκιας από τουρίστες «για να μπορούν τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφίες»

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Καζακσταν και συγκεκριμένα στην ανατολική ακτή της Κασπίας Θάλασσας, όταν τουρίστες ξυλοκόπησαν φώκια μέχρι που την άφησαν αναίσθητη, με σκοπό «να μπορέσουν τα παιδιά να βγάλουν μαζί της φωτογραφίες».

Το βίντεο που κατέγραψε το φρικτό περιστατικό είδε χθες το φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνεται ένα πλήθος ανθρώπων να έχει πλησιάσει τη φώκια και να της επιτίθεται με πέτρες και ξύλα, ενώ οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι γύρω από το σημείο δεν κάνουν τίποτα για να σταμτήσουν την επίθεση.

Η άγρια επίθεση διήρκησε έως ότου η φώκια έχασε τις αισθήσεις της, ενώ αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι «τη χτύπησαν μέχρι που λιποθύμησε».

Ο ίδιος μάρτυρας προσθέτει ότι «την τράβηξαν έξω από το νερό, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφίες. Μετά από αυτό πέταξαν το σώμα της σαν σακί στο νερό. Δεν ξέρω καν αν επέζησε».

Ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα στην πόλη Ακτάου, όπου τουρίστες έριξαν πέτρες σε ένα μωρό-φώκια.

Οι αρχές του Καζακστάν καταδίκασαν το γεγονός, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείο Οικολογίας, Γεωλογίας και Φυσικών Πόρων ανέφερε ότι «ο τρόπος με τον οποίο δρουν οι άνθρωποι αυτοί είναι εξοργιστικός. Τέτοια συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά στην πανίδα της Κασπίας Θάλασσας και να επηρεάσει τη συμπεριφορά των ζώων, τα οποία μπορεί να γίνουν επιθετικά. Σας ζητάμε να δείχνετε σεβασμό στη φύση».