Αστυνομία: Έντονες βροχοπτώσεις και χαμηλή ορατότητα στα ορεινά

Αστυνομία: Έντονες βροχοπτώσεις και χαμηλή ορατότητα στα ορεινά. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί.

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης  της Αστυνομίας, που αφορούσε κατολίσθηση όγκων χώματος και πετρών σε δρόμους στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Μόρφου, σύμφωνα με νεότερες αναφορές έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών και στους ακόλουθους δρόμους Αμιάντου – Καρβουνά και Μονιάτη – Πλατρών.

Οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται στα ορεινά.

Υπενθυμίζεται ότι στους δρόμους Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους επίσης έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σε διάφορα σημεία στο οδόστρωμα.

Στους πιο πάνω δρόμους καθώς και στο δρόμο Αμιάντου – Καρβουνά, η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς είναι χαμηλή λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στο δρόμο Κακοπετριάς – Καρβουνά επικρατεί πυκνή ομίχλη και έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι επικίνδυνα χαμηλή.

Λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών, η ορατότητα στο οδικό δίκτυο των περιοχών Τροόδους, Πλατρών, Μονιάτη, Αμιάντου, Καρβουνά και Αγρού είναι περιορισμένη.

Προτρέπονται οι διερχόμενοι οδηγοί όπως οδηγούν τα οχήματα τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, τηρώντας απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, έχοντας αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους και όπως παρέχουν προτεραιότητα σε εξ αντιθέτου διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο γίνονται άμεσα στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.