ΑΚΕΛ: “Αριστοφανική κωμωδία” οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στον ΣΚΤ

Σε Αριστοφανική κωμωδία παραπέμπουν οι χειρισμοί τους, σε αρχαιοελληνική τραγωδία τα αποτελέσματα των χειρισμών τους, τόνσε σε γραπτή ανακοίνωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης για τον συμφψηφισμό δανείων στον Συνεργατισμό.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, αναφέρθηκε χθες σε χειρισμούς που αφορούν στο συμψηφισμό στον πρώην Συνεργατισμό και οι οποίοι παραπέμπουν σε αριστοφανική κωμωδία. Τα αποτελέσματα όμως των κυβερνητικών χειρισμών και στο θέμα του συμψηφισμού, συνεχίζουν να θυμίζουν αρχαιοελληνική τραγωδία.

Συνειδητά, θυσίασαν σαν Ιφιγένεια το Συνεργατισμό, όχι χάριν των πολιτών αλλά των τραπεζιτών. Φόρτωσαν 40000 ευρώ στους φορολογούμενους πολίτες ανά τετραμελή οικογένεια. Άνοιξαν τον δρόμο ακόμη πιο διάπλατα ώστε να εκποιούνται με διαδικασίες εξπρές οι κύριες κατοικίες των ήδη θυμάτων της τραπεζικής κρίσης. Η πολιτική τους για λιγότερες και πιο εύρωστες τράπεζες, όπως οι ίδιοι την πρόταξαν για να δικαιολογήσουν το έγκλημα τους σε βάρος του συνεργατισμού, διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις καταχρηστικές πραχτικές των τραπεζών σε βάρος των πελατών τους.

Στη λίστα των θυμάτων τους προστέθηκαν και οι επηρεαζόμενοι από τον συμψηφισμό, τις τραγικές συνέπειες του οποίου οφείλουν να διορθώσουν αμέσως, χωρίς όμως και πάλι τον λογαριασμό να καλεστούν να τον πληρώσουν οι φορολογούμενοι.