Αρ. Ντινόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέες αποχωρήσεις στους ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) δεν θα ενταχθούν στις 7.000 που θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Δημόσιο, μέσω διαθεσιμότητας, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε δηλώσεις του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Ντινόπουλος, τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία γι’ αυτό το θέμα στην κυβέρνηση, η οποία θα τηρηθεί.

Αναφερόμενος, πάντως, στο πρόγραμμα της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, ο υπ. Εσωτερικών είπε ότι είναι βεβαίως υπέρ της εθελοντικής κινητικότητας, αλλά θα προτιμούσε να γίνει χωρίς διαθεσιμότητα επειδή η διαθεσιμότητα έχει συνδεθεί με απολύσεις.

Τόνισε, όμως, ότι μέχρι στιγμής, η εφαρμογή του προγράμματος στους δήμους απέδειξε ότι η ενδοδημοτική κινητικότητα δεν σχετίζεται με απολύσεις.

Σε ό,τι αφορά τους δήμους που έχουν αρνηθεί να απογράψουν τις δημοτικές επιχειρήσεις τους, ο κ. Ντινόπουλος ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός, έκανε λόγο για «μάγκες» και «κορόιδα» και διατύπωσε την πρόθεση να πάει ο ίδιος στους δήμους που δεν έχουν αποστείλει στοιχεία.