ΑΚΕΛ: Καταγγελίες για κακοδιαχείριση και διασπάθιση χρήματος από τον Πρόεδρο των ΚΑ

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Καταγγελίες για κακοδιαχείριση και διασπάθιση χρήματος στις Κ.Α. από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αντωνίου

Επειδή θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό το ζήτημα που προκύπτει από τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση και διασπάθιση χρήματος από πλευράς του Προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Τ. Αντωνίου, ως ΑΚΕΛ έχουμε καταθέσει εισήγηση για εγγραφή σχετικού θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου (επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο).

Στο βαθμό που θα επιβεβαιωθούν οι σοβαρές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι προφανές ότι η πρόκληση προς την κοινωνία και τους εργαζόμενους στις Κυπριακές Αερογραμμές θα είναι τεράστια, αφού την ίδια ώρα που τηλεφωνικώς και με email απολύονται εργαζόμενοι και υπόκεινται σε δραματικές περικοπές όσοι ακόμη εργάζονται, η Διοίκηση παρουσιάζεται να προβαίνει σε σκανδαλώδεις ενέργειες κακοδιαχείρισης και διασπάθισης των ελάχιστων πόρων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Περαιτέρω, προειδοποιούμε όπως σε περίπτωση που επιχειρηθεί οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης μέσα από διαδικασίες εκφοβισμού όσων έχουν γνώση για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων ή πρόσθετων καταγγελιών για τα πεπραγμένα του κ. Αντωνίου, κάτι τέτοιο απλώς θα επιδεινώσει τη θέση όσων ενδεχομένως θα το επιχειρήσουν.

Επιστολή που απεστάλη σήμερα:

Προς Πρόεδρο και μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών
Παρακαλούμε για την εγγραφή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών του πιο κάτω αυτεπάγγελτου θέματος:

«Οι καταγγελίες σε βάρος του Προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και η διερεύνηση τους από τις αρμόδιες αρχές του κράτους»

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών εισηγούμαστε όπως καλεστούν οι πιο κάτω: ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, ο Οικονομικός Διευθυντής των Κυπριακών Αερογραμμών, το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου των Κυπριακών Αερογραμμών, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του προσωπικού ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΠΙ, ΑΣΥΣΕΚΑ και ΣΥΠΚΚΑ.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Λουκαΐδης Άριστος Δαμιανού
Πάμπος Παπαγεωργίου Ειρήνη Χαραλαμπίδου