Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Ο κυπριακός λαός είναι αγωνιστής – Έκκληση στις συντεχνίες να μην κατεβαίνουν στους δρόμους

Ο κυπριακός λαός ξέρει να επιβιώνει και έχει δυναμική να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα σφίξουμε τα ζωνάρια, θα κάνουμε τα μανίκια πάνω και θα πέσουμε στη δουλειά. Επίσης ο λαός μας ξέρει να αντιμετωπίζει καταστάσεις και εκεί που έκανε σπατάλες του είναι πολύ εύκολο να συμμαζευτεί και να κάνει τα απαραιτήτως αναγκαία. Ξέρει να κάνει οικονομία ο λαός μας και πιστεύω πως όλοι μας θα κάνουμε οικονομίες».

Ο αρχιεπίσκοπος παρέλαβε από τον επιχειρηματία Ανδρέα Καϊσή 6.000 είδη ένδυσης και 4.000 είδη υπόδησης για να καλυφτούν οι ανάγκες των άπορων μαθητών.  Τον ευχαρίστησε και εξήρε την πρωτοβουλία αγάπης. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για οικονομία δήλωσε ότι σκέφτεται να δώσει εντολή στους εργαζόμενους στην κουζίνα της Αρχιεπισκοπής να ετοιμάζουν μόνο ένα φαγητό την ημέρα …«όταν κανείς σκέφτεται για τα επουσιώδη και πηγαίνει μέχρις εκείνου του σημείου τότε σκέφτεται και για τα ουσιώδη που είναι πολλά…Έτσι πιστεύω ότι θα σκεφτεί όλος ο λαός μας. Θα κάνει παντού οικονομία και θα κόψει ακόμα και από το φαγητό», είπε.
Θα το πράξουν όλοι, εκτίμησε ο αρχιεπίσκοπος, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον πιο μικρό Κύπριο.

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις λόγω του μνημονίου, ο κ. Χρυσόστομος  ζήτησε από τις συντεχνίες «να προσγειωθούν και να μην κατεβαίνουν στους δρόμους και να ζητούν αυξήσεις…Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι θα κόψουμε από το μισθό μας για να περάσουμε τις δύσκολες ημέρες που ενέσκηψαν στον τόπο μας και φταίμε όλοι. Δεν φταίνε μόνο η Κυβέρνηση και οι τράπεζες. Όλοι κάναμε σπατάλες. Οφείλουμε να συμμαζευτούμε και να πέσουμε στη δουλειά για να βγούμε από πάνω και μπορούμε να βγούμε από πάνω. Τέτοιες προσπάθειες ο Θεός τις ευλογεί», ανέφερε.

Ο κ. Καϊσής δήλωσε ότι θα βρίσκεται κοντά στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη και αναφέρθηκε στην προσωπική ιστορία μετά το 1974. Όταν έχασε τα πάντα και έφυγε στο εξωτερικό. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Κύπρο, όπου και ξεκίνησε από την αρχή.