Αρχιεπίσκοπος: Να κατεβεί ο κόσμος στους δρόμους

Παρέμβαση στη μεσημεριανή ζώνη του Sigma με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Νικήτα Κυριάκου, έκανε πριν από λίγο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, όταν κλήθηκε  να σχολιάσει τη δήλωση Χριστόφια, ότι ο Μακαριότατος ασχολείται μόνο με οικονομικά συμφέροντα απάντησε:

“Ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει ψευδαισθήσεις” … Ταυτόχρονα απηύθυνε πρόσκληση προς τον τέως Πρόεδρο, όπως πάει μια μέρα στην Αρχιεπισκοπή για να δει το έργο που επιτελεί ο ίδιος καθημερινά και κατά πόσο ισχύει ο ισχυρισμός του ότι σκέφτεται μόνο τα οικονομικά συμφέροντα.

«Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι σήμερα υπέγραφα checks για όσους τα χρειάζονται. Κάνουμε δάνεια και βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το οικονομικό αδιέξοδο καθώς και τους ισχυρισμούς για χρηματισμό κομμάτων, ο Μακαριότατος τόνισε ότι “θέση της εκκλησίας είναι ότι όσοι έχουν χρηματιστεί θα πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί, να λογοδοτήσουν και να επιστρέψουν αυτά που έκλεψαν”.

«Αυτό απαιτεί και το λαϊκό αίσθημα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο λαός πρέπει να αξιώσει από την Κυβέρνηση την τιμωρία των ενόχων και μάλιστα οφείλει να εγείρει φωνή και να αντιδράσει απαιτώντας τιμωρία των ενόχων.

«Αν χρειαστεί να βγει και στους δρόμους», κατέληξε.