Αρχιεπίσκοπος: Η Κύπρος γίνεται πιο ισχυρή μέσα και από τις τριμερείς συνεργασίες που έχει διασφαλίσει η Κυβέρνηση

Σε σύντομο χαιρετισμό του μετά την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στο λιμανάκι στη Πάφο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κατάσταση στο Κυπριακό θα βελτιωθεί.

Ο Μακαριότατος σημείωσε, επίσης, ότι η Κύπρος γίνεται πιο ισχυρή μέσα και από τις τριμερείς συνεργασίες που έχει διασφαλίσει η Κυβέρνηση με χώρες της περιοχής.

«Μέσα από αυτές τις συνεργασίες γινόμαστε πιο ισχυροί και η διεθνοποίηση του θέματος μας γίνεται με σοβαρότητα. Το θέμα μας το έχουν αντιληφθεί και η Ευρώπη και οι υπόλοιποι ισχυροί της γης. Εμείς ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η όμορφη πορεία. Η Εκκλησία είναι κοντά σας, και σε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε θα το πράξουμε με πολλή χαρά, διότι η πατρίδα ανήκει σε όλο τον λαό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι «οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Θα έχουμε δυσκολίες και αντιξοότητες, αλλά βρισκόμαστε εδώ για να τις αντιμετωπίζουμε».

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ο λαός μας είναι αγωνιστικός, εργατικός, χαλκέντερος και θα μείνει στις αγωνιστικές επάλξεις μέχρι το τέλος, μέχρι τη μέρα που από την Πάφο μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα θα χαιρόμαστε μια πραγματική ελευθερία που θα απολαμβάνει όλος ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου.

«Να ευχηθούμε να βαδίζουμε σταθερά σε αυτή την πορεία και θα έρθει η μέρα που μαζί θα πάμε και στην Αμμόχωστο και στην Καρπασία και στην Κερύνεια, παντού», κατέληξε.