Αλληλεγγύη για Χριστόφια: Μας μίλησε με στόμφο για τα “λουκούμια”…

Μας μίλησε με στόμφο για τα “λουκούμια” για να πετύχουμε λύση του Κυπριακού, τόνισε σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη για τις δηλώσεις Δημήτρη Χριστόφια:

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μέσα στην παρακμή που βιώνουμε, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, υπεραπλουστεύοντας το Κυπριακό πρόβλημα, μας μίλησε με πολύ στόμφο για τα λουκούμια που πρέπει να δώσουμε στο αδηφάγο τέρας για να πετύχουμε τη λύση του προβλήματος. Ξέχασε, φαίνεται, για τις πολλαπλές παρεκκλίσεις που έκαμε και για το που μας οδήγησαν.

Με αποτέλεσμα ακόμα και ο σημερινός Πρόεδρος να διαπιστώνει, έστω και εκ των υστέρων, ότι το μόρφωμα που συζητά δεν ενώνει το νησί αλλά το οδηγεί σε διάλυση.

Εμείς λέμε ότι δεν παραχωρούμε με την υπογραφή μας ούτε σπιθαμή γης στην κατοχική Τουρκία όσο και αν απειλεί τους πάντες και τα πάντα.

Αν ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας θέλει πραγματικά λύση, υπάρχουν οι αναλλοίωτες αρχές που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού και σε αυτές πρέπει να επικεντρωθούμε.

Ο εξευμενισμός του κατακτητή δεν ωφέλησε ποτέ ούτε ασφαλώς και η υπεραπλούστευση των πραγμάτων. Ας το έχουν υπόψη τους οι λογής- λογής φωστήρες.