Αρχίζει αύριο η χορήγηση της 3ης δόσης σε άτομα άνω των 18 ετών

Χορήγηση ενισχυτικής/3ης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 στα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω

Κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 15 Νοεμβρίου για θωράκιση του ενήλικου πληθυσμού μέσω της χορήγησης της ενισχυτικής/3ης δόσης, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, αρχίζει ο εμβολιασμός με ενισχυτική/3η δόση για τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης στις περιπτώσεις των εμβολίων της Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca ή μίας δόσης του εμβολίου της Johnson&Johnson).

Για καλύτερη εξυπηρέτηση, οι δικαιούχοι θα μπορούν από τις 8 Δεκεμβρίου, να διευθετούν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού ή να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in), χωρίς εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού.

Τα κέντρα walk-in λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Για τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in).

Ο εμβολιασμός των πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο λογισμικό του ΓεΣΥ διενεργείται κάθε Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων (walk-in):

Καθημερινά από τις 8 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. λειτουργούν τα πιο κάτω κέντρα:

Λευκωσία Κρατική Έκθεση A’, Β’, Γ’, Δ’
Κέντρο Υγείας Λατσιών
Λεμεσός Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος  Κυπριανού» A’, Β’, Γ’, Δ’
Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
Νοσοκομείο Τροόδους (Κυπερούντα)
Λάρνακα Λιμάνι Λάρνακας Α’, Β’, Γ’, Δ’
Αμμόχωστος Γενικό Νοσοκομείο
Πάφος Γενικό Νοσοκομείο

Καθημερινά από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. και τα Σάββατα μέχρι τη 1 μ.μ. συνεχίζουν να λειτουργούν τα πιο κάτω εμβολιαστικά κέντρα  ελεύθερης προσέλευσης (walk in):

Λευκωσία Κρατική έκθεση Α’, Β’, Γ’, Δ’
Λεμεσός Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος

Κυπριανού» Α’, Β’, Γ’, Δ’

Λάρνακα Λιμάνι Λάρνακας Α’, Β’, Γ’, Δ’
Αμμόχωστος Γενικό Νοσοκομείο
Πάφος Γενικό Νοσοκομείο

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτών με 1η και 2η δόση.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που έλαβαν κατά τον αρχικό εμβολιασμό το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech και της Moderna, θα λάβουν και για την ενισχυτική δόση το ίδιο εμβόλιο. Τα άτομα που εμβολιάστηκαν αρχικά με AstraZeneca θα μπορούν να επιλέξουν εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech ή Moderna). Τέλος, τα άτομα που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson θα μπορούν να εμβολιαστούν είτε με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA είτε με το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό  ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ),  καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.