Αρχή Ηλεκτρισμού: Τοποθέτησή της για την ενδιάμεση λύση του Φυσικού Αερίου

Για το ζήτημα της ενδιάμεσης λύσης Φυσικού Αερίου, αναφέρθηκε η Αρχή Ηλεκτρισμού σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου τα οποία αναφέρουν πως η ΑΗΚ παρεμβάλλει προσκόμματα στην επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών.

Η ΑΗΚ απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων αυτών, ενώ αναφέρει πως: “Από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας, η Αρχή Ηλεκτρισμού αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του θέματος και συνεργάζεται πλήρως με την Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στη διερεύνηση του. Όλες δε οι ενέργειες της ΑΗΚ αποσκοπούν στη διαπίστωση της βιωσιμότητας του έργου τόσο από τεχνικής πλευράς όσο και από οικονομικής, για το ευρύτερο συμφέρον του καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας και τη διασφάλιση επάρκειας και αξιοπιστίας του ηλεκτρικού συστήματος”.

Τέλος υπενθυμίζεται πως: “Το ηλεκτρικό σύστημα στη χώρα μας είναι μικρό και απομονωμένο γεγονός που καθιστά τα θέματα ασφάλειας εφοδιασμού και αξιοπιστίας πρωταρχικής σημασίας”.