Αριστοδήμου: Έρευνες της Αστυνομίας στα γραφεία και την οικία του

Η Αστυνομία Πάφου,  μετά τις οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας να εκδώσει εναντίον του επιχειρηματία Θεόδωρου Αριστοδήμου της συζύγου του εντάλματα σύλληψης, διενήργησε εκτεταμένες έρευνες τόσο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Aristo Developers όσο και στην οικία του Θεόδωρου Αριστοδήμουτον πρόεδρου της Εταιρείας Αristo Developers.

Ο  Δήμος Πάφου είχε καταγγείλει  στην Αστυνομία υπόθεση που αφορούσε τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί και την αλλαγή των αρχικών σχεδίων ώστε να μειωθεί το εμβαδόν του πρασίνου και του οδικού δικτύου της ενιαίας ανάπτυξης επωφελούμενη η εταιρεία Aristo Developers οικοπεδοποιήσιμο χώρο που άγγιζε σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του Δήμου τις 5 με 6 χιλιάδες μέτρα αλλά που τελικά μετά από επιτόπιες μετρήσεις διεφάνη ότι η έκταση μπορεί να είναι κατά πολύ μικρότερη.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί η σύζυγος του επιχειρηματία Θεόδωρου Αριστοδήμου , ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου και η λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου στο παλιό κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης για την λήψη καταθέσεων.

Και οι τρεις θα κρατηθούν απόψε και ανάλογα με την πορεία των εξετάσεων θα αποφασιστεί σει αύριο κατά ποσό χρειάζεται να ζητηθεί από το δικαστήριο η έκδοση ενταλμάτων για την περαιτέρω κράτηση τους.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν με οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Πάφου που ασχολείται με την υπόθεση και αφού μελετήθηκαν όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία και ευρήματα αποφασίστηκε να ζητηθεί από το δικαστήριο η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον του Θεόδωρου Αριστοδήμου, της συζύγου του η οποία είναι η επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας, του πρώην δημοτικού μηχανικού του Δήμου ο οποίος αφυπηρέτησε πρόσφατα και ο οποίος εξέτασε την υπόθεση κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης και μιας λειτουργού των τεχνικών υπηρεσιών που χειριζόταν τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η εταιρεία στο μεταξύ εξέδωσε αργά το απόγευμα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη εντάλματος σήμερα το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στη Λευκωσία σε προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αριστοδήμου βρίσκεται ήδη στην Αστυνομία Πάφου.

Τόσο ο κ. Αριστοδήμου όσο και η σύζυγος του και η εταιρεία τονίζεται, έχουν από την πρώτη στιγμή και κατ` επανάληψη δηλώσει την πρόθεση και επιθυμία τους να συνεργαστούν με την Αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Εκφράζουν επίσης βεβαιότητα ότι η αλήθεια θα λάμψει η σκευωρία, όπως την χαρακτηρίζουν, θα αποκαλυφθεί και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.