Αριστείδης Φωκάς: Στις 10 το πρωί διαγράφεται ο Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, που έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και συμμετέχει πλέον στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, η απόφαση είναι ο κ. Παπαχριστόπουλος να διαγραφεί σήμερα το πρωί, στις 10. Οπως διευκρίνισε μεταφέρει την απόφαση του Πάνου Καμμένου.

Η απόφαση άλλωστε ελήφθη στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ χθες το πρωί. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα, αφού ψηφίσει το πρωτόκολλο εισδοχής για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Β. Μακεδονίας.

Μετά και την αρνητική γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για μια ενδεχόμενη διαφορετική ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής, όλα δείχνουν -εκτός εξαιρετικού απροόπτου- ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διαλυθεί σήμερα το πρωί με τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου. Τη θέση του θα λάβει ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τους ΑΝΕΛ, στηρίζοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, ο Πάνος Καμμένος παρότι τυπικά θα μείνει με πέντε βουλευτές θα χάσει όλα τα δικαιώματα ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος και θα δει την ΚΟ του να διαλύεται, καθώς ένας εκ των πέντε, ο κ. Φωκάς είναι εκλεγμένος στην παρούσα βουλή με την Ενωση Κεντρώων.